domingo, 20 de octubre de 2013

Caceres del tresor

La setmana passada vam treballar les caceres del tresor mitjançant la lectura “Les caceres del tresor” de la revista electrònica de Tecnologia Educativa (EDUTEC). Després d’haver-la llegit, m’he adonat de la importància d’utilitzar aquest recurs a les nostres aules. Aquesta és una eina molt útil per afavorir el contacte del infants amb les noves tecnologies, i a més, és una forma divertida i entretinguda d’aprendre sobre un tema determinat d’una manera més específica.
Per altra banda, com es troben relacionades amb el currículum infantil, els infants van adquirint els diferents conceptes d’una manera lúdica a través de les TIC. Aquestes caceres, consten de diversa informació sobre el tema amb unes preguntes i uns enllaços que fan que els infants reflexionin i facin una recerca per assolir els diferents conceptes.
Com a futurs mestres, crec que hauríem d’aprofitar aquest recurs per atracar les noves tecnologies al món dels infants. Però, per això, hem de saber elegir el tema apropiat i les preguntes adequades segons el nivell dels infants i els objectius que nosaltres vulguem assolir. D’aquesta manera, els infants aprenen a navegar per Internet, aprenen a treballar de forma conjunta formant petits grups de recerca, etc. A més, amb la part de la gran pregunta final, podem avaluar si els infants han assolit els coneixements que preteníem.
Aquí deix uns exemples de caceres del tresor que esper pugueu aprofitar:

No hay comentarios:

Publicar un comentario